Reims | hotspots & travel tips

f4a4fbd333a9a8ae56b257777effd894

Reims is een relatief kleine stad die veel toeristen trekt vanwege de rijke geschiedenis en de champagnestreek waar het in ligt. Een tijdje terug ging ik met mijn familie spontaan een paar dagen die kant op en het leek mij de moeite waard om met jullie een aantal tips en hotspots te delen.

Place du Forum is de perfecte plek om het toeristische gebied een beetje te ontvluchten. ‘S avonds zit het plein vanaf borreltijd al vol met locals en wij hebben twee avonden heerlijk (en betaalbaar) gegeten bij le Bistrot du Forum. Aan het place du Forum ligt musée-hôtel Le Vergeur, dit is een geweldig oud gebouw met prachtige collecties van kunst en meubeld uit de hele wereld. Als student is de toegang maar één euro.

Neem ook de tijd om gewoon rond te kijken naar de geweldige gebouwen in het oude cenrum met als absolute hoogtepunt natuurlijk de kathedraal Notre Dame. Absoluut de moeite waard is de lichtshow om half elf aan de voorzijde. Winkelen kan heerlijk aan de Rue de Vesle en restaurants heb je aan Place Drouet d’Erlon met zelfs een draaimolen op de hoek met Rue Condorcet!

Bezoek op z’n minst één champagnehuis. Wij kozen voor Mercier, wat een van de weinige huizen is waar je geen afspraak hoeft te maken voor een tour. We kozen dit huis voornamelijk vanwege het treintje zodat mn vader niet al te veel moest lopen. De indrukwekkende wijnkelder bij zulke grote champagnehuizen zijn absoluut de moeite waard en vaak zit er veel geschiedenis achter. Mercier ligt bij Epernay. Zelf dacht ik altijd dat Reims de stad van de champagne was, maar dat blijkt Epernay te zijn omdat dit echt omringt is voor de velden. Aan het einde van de tour drink je één, twee of drie glazen champagne en krijg je de gelegenheid om een aantal flessen te kopen. Helaas kon je bij het proeven niet even lekker gaan zitten, waardoor de meeste bezoekers snel weg gingen. Dat is het nadeel van een groot huis daarom vond ik ons tweede bezoek aan een kleiner huis leuker. Dat bezoek was aan Yves Couvreur in Rilly de Montagne. Hier werden wij ontvangen door de familie zelf. Het is iets minder chique dan andere huizen, maar voelt juist daardoor wel heel echt. Als je een auto tot je beschikking hebt moet je zeker een rondje maken door de champagneroute rondom Reims. De route gaat door de uitgestrekte velden van de champagnehuizen en door de dorpjes waar je op elke straathoek wel een proeverij hebt.

Hopelijk heb je er wat aan als je de volgende keer de champagnestreek bezoekt!

Tip: let wel op dat je er niet in de zomerperiode bent, want dan trekken veel inwoners naar het zuiden. Dan zijn dus veel winkels dicht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s