Eat | Ovenschotel met chorizo


Inmiddels woon ik bijna twee jaar op mezelf en dat heeft ervoor gezorgd dat mijn kookvaardigheden er flink op vooruit zijn gegaan. Vandaag deel ik een recente favoriet. Deze ovenschotel staat heel culinair, maar is nog makkelijker dan couscous of pasta. Perfect voor de student die houdt van goed eten, maar geen zin of tijd heeft om uren in de keuken te staan.

2 rode uien | 1 courgette | 250 gram chorizo | 250 gram cherrytomaten | 600 gram aardappelpartjes (lekkerst met knoflook en rozemarijn)

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de uien in parten en de courgette in plakken. Snijd de chorizoworst in plakjes. Verdeel de ui, courgette, cherrytomaten, chorizo en aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep na 10 en na 20 min. voorzichtig om.

Het is lekker om hier een simpele salade naast te maken. In het originele recept zat er botersla met een beetje dressing bij.

Eet smakelijk!

bron: allerhande

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s