Food | Lasagne

Photobucket

Zoals jullie misschien weten ben ik gek van de Italiaanse keuken. Deze lasagne sluit daar heel goed bij aan en is zeker de moeite waard om eens te maken.

Benodigdheden (voor 4 personen): – 2 grote uien, fijn gesneden – 100 gram schouderham, gesnipperd – 500 gram rundergehakt – 700 milliliter passata di pomodoro (ordinaire tomatensaus) – Scheutje olijfolie – 1 liter melk – 2 zakjes besciamella saus (Grand Italia) – 1 pak lasagne  vellen (Honig) – Roomboter – Parmezaan – Witte peper – Zout – Maggi – Paprika

This how we do it:

1. In een saus/braadpan verhit je een dun laagje olijfolie.

2. Voeg de fijngehakte ui toe en fruit dit in twee minuten aan.

3. De gehakt toevoegen en rul aanbakken.

4. Tot slot voeg je de ham toe die je nog even meebakt.

5. Breng naar smaak de kruiden (witte peper, zout, paprika en maggi) toe.

6. Schenk vervolgens de tomatensaus erbij en laat dit alles een uurtje op een laag vuurtje pruttelen.

7. Vet de ovenschaal voor de lasagne in met roomboter en maak de besciamella saus volgens de gebruiksaanwijzing die op het pakje staat.

Nu begint het echte (leuke!) werk… We gaan de schaal vullen! Maar eerst even de oven voorverwarmen op 170 graden.

8. Begin met een dun laagje besciamella saus en leg daar een lasagne blad op, vervolgens weer een laagje besciamella saus en daarna een laagje tomaten/gehaktsaus. Dit proces herhaal je tot al je pannetjes leeg zijn.

9. Je eindigt met een laagje tomatensaus bedekt met een laagje parmezaanse kaas.

10. Zet de schaal ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven!

Buon Appetito !

xx Lisa

Bron: Annemerel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s